Плажите на Патара и Чирали меѓу најдобрите 30 на светот

Ова подрачје истовремено е простор каде што се наоѓаат гнездата на желките од типот „caretta caretta“

1410855
Плажите на Патара и Чирали меѓу најдобрите 30 на светот

Британскиот весник „Гардијан“, плажите Патара и Чирали на туристичката престолнина Анталија ги вбори меѓу 30-те најдобри на светот.

Градоначалникот на Кемер Неџати Топалоглу во писмената изјава за печатот рече дека британскиот весник „Гардијан“ подготви список на најдобрите плажи на светот за сите оние коишто по епидемијата на новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) планираат да одат на одмор. На списокот на „Гардијан“ се најдоа 5 плажи од Турција, од кои 2 од АНталија.

Топалоглу рече дека на списокот се наоѓаат две плажи на Анталија. Тоа се Патара и Чирали.

Подрачјето продолжува да ги привлекува домашните и странските туристи. Ова подрачје истовремено е простор каде што се наоѓаат гнездата на желките од типот „caretta caretta“. Гостите имаат ретка можност да уживаат во прекрасната глетка на младенчињата на желките како се влеваат во морето. Ние сме спремни за туристичката сезона“ рече Топалоглу.Слични вести