Соборен рекордот на снимање на интонирањето на химната

Со учеството на 2 135 деца, беше соборен досегашниот рекорд на интонирање на националната химна од страна на децата.

1407006
Соборен рекордот на снимање на интонирањето на химната

На 23 април во Турција, со снимање на видеа на интонирање на националната химна во куќите на 2 135 деца по повод 100-та годишнина од отворањето на Големото Национално Собрание на Турција и Денот на независноста и Празник на детето, беше соборен рекордот на снимени видеа со интонирање на химната.

Децата на рекордната проба што се оствари во рамките на Светските детски рекорди, уествува асо видеонсмиките што ги снимија на 23 април во 21.00 часот кога целата земја ја интонираше химната.

Видеао снимките коишто децата ги снимија и ги испратија  на веб-страницата на фејсбук посветена на рекордното интонирање на националната химна како и преку ватсап, беа избројани и регистрирани од страна на жирито за регистрирање и потврдување на интонираните химни предводена од страна на проф. д-р Орхан Курал.

Со учеството на 2 135 деца, беше соборен досегашниот рекорд на интонирање на националната химна од страна на децата.

Доделувањето на сертификатот за рекордната пробна снимка, поради мерките за заштита од новиот типна коронавирусот (Ковид-19), беше доделена со видео конференција.Слични вести