Специјално лого од Гугл по повод 23 Април Денот на националниот суверенитет и Празник на детето

На насловната страница на „Гугл“ се наоѓа „Дудл“ подготвен по повод 23 Април Денот на националниот суверенитет и Празник на детето, датум кога пред точно 100 години (23 април 1920) беше отворено Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ)

1404013
Специјално лого од Гугл по повод 23 Април Денот на националниот суверенитет и Празник на детето

Најголемиот интернет пребарувач во светот Гугл подготви специјално лого по повод 23 Април Денот на националниот суверенитет и Празник на детето.

На насловната страница на Гугл се наоѓа Дудл подготвен по повод 23 Април Денот на националниот суверенитет и Празник на детето, датумот кога пред точно 100 години (23 април 1920) беше отворено Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ).

Со применувањата на подготвување специјално лого „дудл“, се има за цел да се привлече внимание кон значајни денови и датуми за земјите во светот и кон значајни културни и историски настани или историски личности.

Корисниците на интернет со притиснување на специјално дизајнираното лого можат да се стекнат со подетални информации во врска со тој ден, настанот, личноста или празникот по кој повод е подготвено специјалното лого „дудл“.Слични вести