Гутереш: „Војната која што овојпат треба да се води е војната против заедничкиот непријател вирусот“

Гутереш во пораката на сите муслимани во светот им изрази искрени честитки по повод започнувањето на месецот на постот Рамазан

1403879
Гутереш: „Војната која што овојпат треба да се води е војната против заедничкиот непријател вирусот“

Генералниот секретар на ОН Антонио Гутереш по повод Рамазан упати порака до муслиманите во светот.

Гутереш во пораката на сите муслимани во светот им изрази искрени честитки по повод започнувањето на месецот на постот Рамазан.

Во писмената изјава, Гутереш рее:

„Ова секако дека ќе биде многу поразличен Рамазан. Голем број колективни активности, за жал ќе бидат одложени поради епидемијата на Ковид-19 и преземените мерки.

Голем број луѓе во светот и овој месец Рамазан влегуваат под сенката на војните“ рече Гутерш и надоврзувајќи се на ајетите од светата книга Куранот, Гутереш упати повик за глобално примирје. “Војната која што овојпат треба да се води е војната против заедничкиот непријател вирусот“ потенцираше Гутереш.Слични вести