Во спомен на шехидите песната за Чанаккале испеана на 9 јазици меѓу кои и на македонски

Во чест и спомен на сите шехиди (паднати борци) песната за Чанаккале е испеана на 9 различни јазици и тоа на турски, курдски, арапски, македонски, албански, бошњачки, албански, лазиски, грузиски и черкески јазик

1380511
Во спомен на шехидите песната за Чанаккале испеана на 9 јазици меѓу кои и на македонски

Во чест и спомен на сите шехиди (паднати борци) по повод одбележувањето на 105. годишнината од извојуваната Поморска победа на Чанаккале, песната за Чанаккале е испеана на 9 јазици меѓу кои и на македонски.

Во рамките на одбележувањето на 105. годишнина од 18 март Поморската победа на Чанаккале и Денот на шехидите (паднатите борци), од страна на општина Ејупсултан во Истанбул е снимен спот на песната за Чанаккале испеана на 9 различни јазици и тоа на турски, курдски, арапски, македонски, албански, бошњачки, лазиски, грузиски и черкески јазик.

Спотот беше снимен во историско-туристичките места на општина Ејупсултан и во алејата на паднатите борци во Чанаккале.

 Слични вести