Италијанската виолинистка Ана Тифу одржа концерт во Бурса

Оркестарот Текфен под диригентство на диригентот Покакимов на 26 февруари ќе одржат концерт во Ексишехир, на 27 февруари во Анкара, а на 28 февруари во Истанбул

1367012
Италијанската виолинистка Ана Тифу одржа концерт во Бурса

Италијанската виолинистка Ана Тифу заедно со филхармонискиот оркестар Текфен одржа концерт во Бурса.

Со концертот управуваше Азиз Шокамиков, диригентот на Филхармонискиот оркестар Текфен.

Виолинистката Тифу има освоено низа престижни награди и во придружба на оркестарот ги интерпретираше делата Поема оп. 25 на Ернест Шосо и „Циган“ на Жозеф-Морис Равел.

Оркестарот Текфен под диригентство на диригентот Шокакимов на 26 февруари ќе одржат концерт во Ексишехир, на 27 февруари во Анкара, а на 28 февруари во ИстанбулСлични вести