Мухамед најпопуларно име во Осло во 2019 година

Големо внимание привлекува фактот дека кај 20 отсто од машките бебиња, имињата беа избрани од познатите и свети личности во Библијата

1346717
Мухамед најпопуларно име во Осло во 2019 година

Името Мухамед се најде на првото место на списокот на најпопуларни машки имиња на бебињата во Осло.

Според извештајот кој беше објавен од страна на Канцеларијата за статистика на Норвешка (ССБ), меѓу имињата на машките бебиња во Осло кои беа родени во 2019 година во Осло, како во изминатите 11 години така и лани најпреферирано име беше Мухамед.

Јаков беше најпреферираното машко име во Норвешка, додека вендаш по него следуваат Лукас и Филип.

Големо внимание привлекува фактот дека кај 20 отсто од машките бебиња, имињата беа избрани од познатите и свети личности во Библијата.

Додека името Мухамед во 2017 година беше најпопуларно име во шведскиот град Малме, истата година во Велика Британија и во Велс се најде на 10-место на списокот на најпреферирани имиња.Слични вести