Почна тест емитувањето на „ТРТ дојч“

ТРТ и натаму продолжува да биде глас на меѓународните канали и глобалната свест

1339811
Почна тест емитувањето на „ТРТ дојч“

По ТВ-канали „ТРТ арабик“ и “ТРТ ворлд“, Турската радио телевизија (ТРТ) со цел да го прошири својот глас на меѓународната арена, почна со емитувањето на ТВ-канал на германски јазик.

Денес „ТРТ дојч“ почна со тест емитување на дигитална платформа.

Зголеменото влијание на ТРТ каналите и дигиталните платформи на меѓународната арена, добиените задачи и престижните награди добиено во странство се најзначајните чекори на патот ТРТ да стане марка на меѓународната арена.

ТРТ и натаму продолжува да биде глас на меѓународните канали и глобалната свест.

Во тие рамки, ТРТ дојч кој почна со тест емитувањето, на маса ќе ги постави различните алтернативни прашања кои не се забележани од страна на главните медиуми и актуелните случувања ќе ги испитува од поинакви перспективи.

ТРТ дојч освен тоа што ќе биде доверлив извор на информации исто така ќе биде се позиционира кон сите видови дискриминација. Интересните репортажи, извештаите и фељтоните испреплетени со видео снимки ќе пружат богата лепеза на разновидноста на идеите.Слични вести