Познатата јужнокрејска музичка група „Џамбинаи“ на 4 декември ќе приреди концерт во градот Адана

Познатата јужнокорејска музичка група „Џамбинаи“ („Jambinai“) на 4 декември ќе приреди концерт во градот Адана кадешто ќе настапи пред гледачите со примери од модерната музика и традиционалната јужнокорејска музика

1314850
Познатата јужнокрејска музичка група „Џамбинаи“ на 4 декември ќе приреди концерт во градот Адана

Познатата јужнокорејска музичка група „Џамбинаи“ („Jambinai“) на 4 декември ќе приреди концерт во градот Адана, во Турција.

Според објавеното соопштение од Корејскиот културен центар на Амбасадата на Република Кореја, познатата музичка група на земјата „Џамбинаи“ („Jambinai“) на 4 декември ќе учествува на манифестацијата којашто ќе се одржи во Салата за концерт и театар на локалната самоуправа на Адана и овде ќе се состане со љубителите на музиката.

На концертот музичката група „Џамбинаи“ („Jambinai“) ќе настапи пред гледачите со примери од модерната музика и традиционалната јужнокорејска музика.

Концертот ќе започна во 19:00 часот по локално време и ќе трае приближно 1 час и 15 минути.

 Слични вести