Два моста на Истанбул осветлени со боите на авганистанското знаме

Осветлувањето на мостовите траеше цела ноќ, се до раните утрински часови

1255129
Два моста на Истанбул осветлени со боите на авганистанското знаме
istanbul'un iki köprüsü afganistan bayrağı 2.jpg

Мостовите Мехмет Втори Освојувачот и Јавуз Султан Селим по повод 100-та годишнина од одбележувањето на независноста на Исламската Република Авганистан осветлени со боите на знамето на оваа земја.

Мостовите Мехмет Втори Освојувачот и Јавуз Султан Селим за време на значајните денови се осветлуваат со различни бои и лајтшоуа. Овојпат мостовите беа осветлени со зелена и црвена боја, кои ја одразуваат 100 годишнината од  независноста на Авганистан.

Осветлувањето на мостовите беше реализирано од страна на Дирекцијата за управување со енергија и осветлување на Градската заедница на Истанбул и траеше цела ноќ, се до раните утрински часови.Слични вести