Фондацијата „Маариф“ на Турција (TMV) ги презеде сите училишта на ФЕТО во Авганистан

Со преземање на уште 5 училишта од страна на Фондацијата „Маариф“ на Турција (TMV) се преземени сите 13 училишта на на Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО, во Авганистан

Фондацијата „Маариф“ на Турција (TMV) ги презеде сите училишта на ФЕТО во Авганистан

Продолжува да се нанесува тежок удар врз структуирањето на Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО во образованието во странство.

Уште 5 училишта на ФЕТО во Авганистан се преземени од Фондацијата „Маариф“ на Турција (TMV).

На тој начин и се предадени на Фондацијата сите 13 училишта на Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО во Авганистан.

Обединетите нации (ОН) исто така официјално го потврдија предавањето на училиштата на ФЕТО во Авганистан на Фондацијата „Маариф“ на Турција (TMV).

Во текот на оваа недела, Фондацијата „Маариф“ на Турција (TMV) ги презеде училиштата на Фетулахистичката терористичка организација ФЕТО и во градот Харар во Етиопија.

 

 Слични вести