Промоција на турската култура ви Стокхолм

Во рамките на програмата на гостите им беше понудено турско кафе, турски чај и локум, а исто така беа промовирани турските ќилими и филцови како и традиционалните турски носии

1216098
Промоција на турската култура ви Стокхолм

Во Стокхолм на сопругите на 30 амбасадори и шефови на дипломатски мисии им беше промовирана турската култура.

Свеченото затворање на програмата на Меѓународното здружение на жените во Стокхолм се одржа во резиденцијата на Амбасадата на Турција во Стокхолм.

На програмата чиј домаќин беше Фиген Јунт, сопругата на амбасадорот на РТ во Стокхолм Хакки Емре Јунт учествуваа претседателката на Меѓународната асоцијација не жените Тереза Андерсон, претседателката на Асоцијацијата на сопругите на сопругите на дипломатите Рем Магуид Амин, како и сопругите на амбасадорите и шефовите на дипломатските мисии на 30 земји меѓу кои САД и Русија.

Во рамките на програмата на гостите им беше понудено турско кафе, турски чај и локум, а исто така беа промовирани турските ќилими и филцови како и традиционалните турски носии.

Сопраното Бурџу Буќем Куру на Државната опера и балет во рамките на програмата одржа концерт за гостите.Слични вести