Бајрамска порака од Трамп до сите мсулимани

Трамп пораката ја заврши со желба празникот Рамазан бајрам на сите муслимани да им донесе мир и благосостојба

1213598
Бајрамска порака од Трамп до сите мсулимани

Американскиот претседател Доналд Трамп во пораката по повод Рамазан бајрам им го честиташе празникот на сите муслимани.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Беката куќа беше споделена бајрамската порака на Трамп.

Претседателот Трамп во пораката истакна дека заедно со сопругата Мелани Трамп најискрено им го честитаат празникот Рамазан бајрам на сите муслимани во светот и дека овој свет ден, ма муслиманите во САД и светот, им пружа извонредна можност за помош и поддршка на сиромашните, зајакнување на вербата во Господ, прегрнување на вероисповедта и зближување со другите луѓе.

Трамп пораката ја заврши со желба празникот Рамазан бајрам на сите муслимани да им донесе мир и благосостојба.Слични вести