Управата за верски прашања отвори за дигитален пристап 19 500 ракописи

Љубителите на ракописите во библиотеката на Управата за верски прашања на Турција имаат можност за пристап преку следната веб адреса „kutuphane.diyanet.gov.tr“

1209694
Управата за верски прашања отвори за дигитален пристап 19 500 ракописи

Управата за верски прашања на Турција отвори за дигитален пристап 19 500 ракописи.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Управата за верски прашања беше истакнато дека за дигитален пристап преку интернет биле отворени 19 500 ракописи на арапски, османлиски и персиски кои се во библиотеката на управата.

Љубителите на ракописите во библиотеката на Управата за верски прашања на Турција имаат можност за пристап преку следната веб адреса „kutuphane.diyanet.gov.tr“. Членовите на оваа страница ќе имаат можност за читање и истражување на културното богатство од ракописи.Слични вести