30. Анкарски меѓународен филмски фестивал ќе се одржи од 18 до 28 април

Во рамките на фестивалот ќе бидат прикажани пред љубителите на кинематографијата филмови од светската кинематографија кои што се очекуваат со голема заинтересираност

1182059
30. Анкарски меѓународен филмски фестивал ќе се одржи од 18 до 28 април

30. Анкарски меѓународен филмски фестивал ќе се одржи од 18 до 28 април 2019 година.

Билетите за фестивалот беа изнесени на продажба на 6 април.

Во рамките на фестивалот ќе бидат прикажани пред љубителите на кинематографијата филмови од светската кинематографија кои што се очекуваат со голема заинтересираност.

Во меѓувреме, е објавена и програмата на 30. Анкарски меѓународен филмски фестивал, кој што се организира од страна на Светската фондација за истражување на колективната комуникација, а со поддршка на Министерството за култура и туризам.

Така изборот на фестивалот за оваа година од светската кинематографија ќе се состои од следните делови: Берлин Експрес, Не постои потаму, Од светските фетивали, Додека светот се руши, Ретроспектива: Вернер Херцог и V4: Централно европска четворка.Слични вести