Филмот „Сладолед на турски начин“ ќе се прикажува во 6 земји

Филмот чиј режисер е Џан Улкај е адаптиран според една вистинска случка од периодот на Битката на Чанаккале

1179936
Филмот „Сладолед на турски начин“ ќе се прикажува во 6 земји

Филмот „Сладолед на турски начин“ чија тема е борбата на двајца Турци за татковината за време на Битката на Чанаккале (Дарданелите) а кои живеат во Австралија ќе се прикажува во Европа.

Филмот чиј режисер е Џан Улкај е адаптиран според една вистинска случка од животот и на 11 април истовремено ќе почне да се прикажува во Германија, Австрија, Белгија, Данска, Франција и Холандија.

Сценарист на филмот е Ѓуркан Танјаш, а продуцент Мустафа Услу во име на продукциската куќа Дигитални уметности.

Композитор и пијанист на музиката на филмот е Фахир Атакоглу, додека во главните улоги играат Шебнем Бозоклу, Џанер Куртаран, Али Атај, Марлен Мејус, Тристан Александер, Џејмс Фарли, Алма Терзиќ, Еркан Колчак Ќустендил и Карл Вартон.Слични вести