Во Анкара отворен најголемиот тематски парк во Европа „Вондерленд Евроазија“

Тематскиот парк Анкапарк „Вондерленд Евроазија“, најголемиот тематски парк во Европа, изграден во Анкара на површина од 1 милион 300 илјада квадратни метри беше отворен денеска од страна на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган

1167533
Во Анкара отворен најголемиот тематски парк во Европа „Вондерленд Евроазија“

„Вондерленд Евроазија“ („Wonderland Eurasia“), кој е изграден во Анкара и е најголемиот тематски парк во Европа, денеска ги отвори своите вратите за посетителите.

Овој простран тематски парк изграден од страна на локалната самоуправа на Анкара на површина од 1 милион 300 илјади квадратни метри беше свечено отворен денеска од страна на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.

Паркот „Вондерленд Евроазија“ се има за цел првата година да го посетат 5 милиони домашни и странски туристи.

Тематскиот парк е изграден за да можат да се забавуваат посетителите од секоја возраст и семејствата, додека во периодот од 23 април до 5 мај во паркот ќе се приредуваат и концерти.

Во паркот има голем број единици за забава и разонада од летечки остров до летечки театар, од ветерни коњаници до пештера од мраз.

Во тематскиот парк, исто така има и повеќе од 2 милиона видови растенија и дрвја.

Цените за влез во тематскиот парк се дневно за деца и возрасни по 25 турски лири, за четири члено семејство 80 турски лири, а годишно со неограничен влез 950 турски лири.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во своето обраќање денеска на свеченото отворање на тематскиот парк даде и една радосна вест и соопшти дека од денеска до 31 март вечер Анкапарк „Вондерленд Евроазија“ ќе работи бесплатно.Слични вести