Макетата на Ѓобеклитепе ќе биде изложена во Кан

Макетата на локалитетот Ѓобеклитепе која се гради во фабриката на „RJ Models“ во Хонг Конг се состои од илјада делови

1159900
Макетата на Ѓобеклитепе ќе биде изложена во Кан

Макетата на локалитетот Ѓобеклитепе кој се наоѓа на Списокот на светското културно наследство на УНЕСКО ќе биде изложена во Кан.

Во соопштението кое беше објавено во врска со прашањето беше истакнато дека, макетата која беше изградена од страна на компанијата за архитектонски макети  „RJ Models“ со седиште во Хонг Конг за 1600 часа, од 12 до 15 март ќе биде изложена на Саемот за недвижнини MIPIM.

Макетата на локалитетот Ѓобеклитепе која се гради во фабриката на „RJ Models“ во Хонг Конг се состои од илјада делови.

Во подготвувањето на макетата со димензии 2,5x1,5 метри, за основа беа земени специјалните материјали за посета на Ѓобеклитепе како и скиците изложени во Музејот на Шанлиурфа.

На макетата беа пренесени претпоставените теории за изградбата на локалитетот Ѓобеклитепе.Слични вести