Формирана Федерација за традиционално турско стрелаштво на Турција

Согласно одлуката објавена со потпис на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, беше формирана Федерација на традиционално турско стрелаштво на Турција, која е предмет на одредбите на приватното право и располага со статус на правно лице и независен статус

1149734
Формирана Федерација за традиционално турско стрелаштво на Турција

Одлуката за формирање на „Федерација на традиционално турско стрелаштво на Турција“ е објавена во денешниот број на Службениот Весник на Република Турција.

Согласно одлуката објавена со потпис на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, беше формирана Федерација на традиционално турско стрелаштво на Турција, која е предмет на одредбите на приватното право и располага со статус на правно лице и независен статус.

Оваа одлука беше донесена во согласност со додатниот 9'ти член од Законот за младински и спортски услуги број 3289.

 Слични вести