Турските серии на пат за Мајами, САД

На пат за Мајами се наоѓаат продукции кои соборуваат рекорди по гледаност како што се „Воскреснување: Ертугрул“ (Diriliş Ertuğrul), „Престолнината: Абдулхамид“ (Payitaht: Abdülhamid), „Некогаш Чукурова“ (Bir Zamanlar Çukurova) и „Чукур“ (Çukur)

1130141
Турските серии на пат за Мајами, САД

Турските телевизиски серии продолжуваат да пишуваат една „глобална успешна приказна“...

Со поддршка на Министерството за култура и туризам, телевизиските серии од турско производство ќе достигнат до Мајами, САД, каде што ќе учествуваат на „Телевизиски и содржински саем NATPE-Miami“ што ќе се одржи од 22 до 24 јануари.

На саемот ќе се состанат над 750 меѓународни купувачи, приближно 300 фирми продавачи и приближно 2.500 претставници на секторот.

Меѓу турските телевизиски серии на пат за Мајами се наоѓаат продукции кои соборуваат рекорди по гледаност како што се „Воскреснување: Ертугрул“ (Diriliş Ertuğrul), „Престолнината: Абдулхамид“ (Payitaht: Abdülhamid), „Некогаш Чукурова“ (Bir Zamanlar Çukurova) и „Дупка“ (Çukur).

Турските телевизиски серии ќе бидат претставени пред меѓународниот сектор на националниот штанд со површина од 54 квадратни метри кој што ќе биде поставен на саемот.

На саемот во Мајами ќе се воспостави директен контакт и со претставниците на земјите како САД, Канада, Бразил, Аргентина, Мексико, Чиле, Перу и Колумбија, како целни пазари од асект на содржинскиот сектор на телевизиските серии.Слични вести