Голема радост по повод празникот Курбан бајрам на светите територии

Кандидатите по каменувањето на шејтанот ќе го окончаат телбијето и ќе излезат од ихрфамот.

1035972
Голема радост по повод празникот Курбан бајрам на светите територии

Голема радост по повод празникот Курбан бајрам на светите територии.

Над два милиони граѓани коишто се наоѓаат на аџилак на светите територии во Саудиска Арабија денес го одбележуваат празникот Курбан бајрам.

Кандидатите за аџии кои во раните утрински часови излегоа на пат за Мина го каменуваа шејтанот.

Кандидатите по каменувањето на шејтанот ќе го окончаат телбијето и ќе излезат од ихрфамот.

Веднаш потоа ќе ги заколат жртвените добитоци.

По полноќ кандидатите за аџии ќе почнат со таваф околу Ќабето.

По тафавот кандидатите за аџии ќе ги посетат ридовите Сафа и Мерве.Слични вести