Шакира го одложи концертот во Тел Авив кој се планираше да се одржи на 9 јули

Во знак на протест на масакрите кои што ги извршија израелските сили во Газа, Шакира рече дека го одложува концертот.

981949
Шакира го одложи концертот во Тел Авив кој се планираше да се одржи на 9 јули

Светско позната колумбиска интерпретаторка Шакира го одложи концертот во Тел Авив кој планираше да го оджи на 9 јули.

Во рамките на кампањата за академски и културен бојкот на Израел, голем број палестински невладини организации ја повикаа интерпретаторката да го одложи концертот во Тел Авив.

Поп ѕвездата која е добитник на наградата Греми а истовремено е и амбасадорка на добрата волја на УНИЦЕФ, по повикот на палестинските невладини организации рече дека во знак на протест на масакрите кои што ги извршија израелските сили во Газа го одложува концертот.Слични вести