Висечкиот мост над Босфорот „Фатих Султан Мехмет“ осветлен со боите на азербејџанското знаме

По повод одблежувањето на 100-годишнината од формирањето на Република Азербејџан висечкиот мост над Босфорот во Истанбул „Фатих Султан Мехмет“ беше осветлен со боите на азербејџанското знаме (сина, црвена и зелена)

981344
Висечкиот мост над Босфорот „Фатих Султан Мехмет“ осветлен со боите на азербејџанското знаме

Висечкиот мост над Босфорот во Истанбул „Фатих Султан Мехмет“ по повод одбележувањето на 100-годишнината од формирањето на Република Азербејџан беше осветлен со боите на азербејџанското знаме (сина, црвена и зелена).

По повод одблежувањето на 100-годишнината од формирањето на Република Азербејџан беа приредени прослави и во Истанбул.

Во тие рамки висечкиот мост над Босфорот во Истанбул „Фатих Султан Мехмет“ беше осветлен со боите на азербејџанското знаме (сина, црвена и зелена боја).

На мостот се појави визуелно светлосно шоу.

Голем број граѓани на Истанбул како и граѓани на Азербејџан под висечкиот мост „Фатих Султан Мехмет“ сликаа фотографии за спомен.Слични вести