Светски рекорд со пејзаж на турско знаме од лалиња

Со пејзажот на турско знаме од лалиња кое што беше подготвено од страна на локалната самоуправа на Кајсери за што беа засадени 168 илјади лалиња е постигнат светски рекорд

954038
Светски рекорд со пејзаж на турско знаме од лалиња

Постигнат светски рекорд со подготвено турско знаме од лалиња.

Со пејзажот на турско знаме од лалиња кое што беше подготвено од страна на локалната самоуправа на Кајсери за што беа засадени 168 илјади лалиња е постигнат светски рекорд. 

За подготвување на пејзажот на турско знаме во обид за поставување нов светски рекорд на плоштадот Џумхуријет (плоштад на Републиката) беа засадени точно 168 илјади 100 лалиња и повеќе од 400 лица работеа приближно 12 часа.

Пејзажот со мотив на турско знаме со површина од 43 метри влезе во Гинесовата книга на рекорди.

Пејзажот од лалиња со мотив на турско знаме кон кој граѓаните покажаа голема заинтересиртаност ќе се изложува на плоштадот Џумхуријет во градот Кајсери до 23 април Празникот на националната сувереност и Фетивал на детето.Слични вести