Али Ербаш престојува во посета на Џеда

Обезбедувањето безбедни, спокојни и олеснителни услови за аџилак на кандидатите за аџии во текот на годинашнава манифестација беше главната тема на разговорите околу која беше постигнат согласност

947127
Али Ербаш престојува во посета на Џеда

Претседателот на Секретаријатот за верски прашања проф. д-р Али Ербаш со министерот за аџилак и умра на Саудиска Арабија Мухамед Салих Бентен размени мислења во врска со организацијата за аџилак за 2018 година.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на Секретаријатот за верски прашања, Ербаш престојува во посета на Џеда.

На средбата со министерот за аџилак и умра на Саудискара Абија Бентен, Ербаш размени мислења со организацијата за аџилак за 2018 година.

Ербаш и Бентен постигнаа согласност за обезбедување безбедни, спокојни и олеснителни услови за аџилак на кандидатите за аџии во текот на годинашнава манифестација.Слични вести