Во Анкара стартува 35-от Меѓународен музички фестивал

Фестивалот беше отворен со концертот на Претседателскиот симфониски оркестар

945113
Во Анкара стартува 35-от Меѓународен музички фестивал

Во Анкара стартува 35-от Меѓународен музички фестивал

Фестивалот беше отворен со концертот на Претседателскиот симфониски оркестар кој ја одбележува 150-та годишнина од формирањето.

Светско познатата на турска пијанистка Идил Берет на крајот на концертот се состана со љубителите и обожавателите и ги потпиша албумите и книгите.

Во рамките на концертот ќе се одржат низа свечености како што се концерти по класична музика, џез, турска музика, модерни танци и балетски изведби.

Исто така ќе учествуваат голем број претставници на музиката и танцот од Италија, Романија, Шпанија, Грузија.

35-от Меѓународен музички фестивал во Анкара ќе трае до 26 април.Слични вести