Ерусалим прогласен за постојана престолнина на арапското наследство

Во Каиро беше одржана свеченост по повод „Денот на арапското наследство“.

928225
Ерусалим прогласен за постојана престолнина на арапското наследство

Ерусалим прогласен за постојана престолнина на арапското наследство.

Ерусалим од страна на Арапската лига беше прогласен за постојана престолнина на арапската култура.

Според веста на палестинската агенција „WAFA“, од страна на Арапската лига во Каиро беше одржана свеченост по повод „Денот на арапското наследство“.

Претседателот на Установата за оживување и исламски истражувања на наследството на Ерусалим, Халил Караџе ер-Руфаи кој во својство на претседател на висока палестинска делегација учествуваше на манифестацијата во говорот рече дека Арапската лига донесе одлука Ерусалим да се прогласи за постојана престолнина на арапското наследство и свеченоста што ќе се одржи во 2019 година по повод Денот на арапското наследство да биде посветена на наследството на Ерусалим.Слични вести