Вечерва се одбележува годишнината од раѓањето на божјиот пратеник Мухамед а.с.

Посакувам светот особено исламскиот свет и муслиманите да не се оддалечат од принципите на светата книга Куранот и патот на Хазрети Мухамед

857500
Вечерва се одбележува годишнината од раѓањето на божјиот пратеник Мухамед а.с.

Вечерва исламскиот свет го одбележува Мевлуд-и Шериф

Вечерва исламскиот свет го одбележува Мевлуд-и Шериф (Мевлид Кандили), годишнината од раѓањето на божјиот пратеник Мухамед а.с.

По повод одбележувањето на Мевлуд-и Шериф, денот кога се роди божјиот пратеник Мухамед, во џамиите ќе се одржат специјални програми.

Претседателот за верски прашања професор Али Ербаш во пораката по повод Мевлуд-и Шериф рече:

„Посакувам светот особено исламскиот свет и муслиманите да не се оддалечат од принципите на светата книга Куранот и патот на Хазрети Мухамед.

Спокојството и довербата кои што ги посакува човештвото можат да се остварат единствено со знаење, етика и систематско спроведување на вистините кои што божјиот пратеник Мухамед им ги достави на човештвото“.Слични вести