Натпревар на фотографии во Азербејџан

Првата награда на натпреварот ја освои фоторепортерот на Али Ихсан Озтурк

841516
Натпревар на фотографии во Азербејџан

Првата награда на натпреварот за фотографии во Азербејџан под наслов „Да го откриеме универзумот“ ја освои фоторепортерот на Агенцијата Анадолија (АА) Али Ихсан Озтурк.

На натпреварот за најдобра фотографија што беше одржан под покровителство на Националната академија на науките на Азербејџан и Фото сојузот на  Азербејџан, освен фотографии на фотографи од Азербејџан, учествуваа над 100 фотографи од Русија, Турција, Иран и Казахстан.

Фоторепортерот на АА Озтурк со фотографијата „Кон Месечината“ ја освои првата награда на натпреварот.

Другите фотографии кои исто така освоија награди, беа изложени во библиотеката на Академијата.Слични вести