Утре стартува „TRT World Forum“

Меѓународните теми на дневниот ред ќе се разгледаат на 6 посебни седници

828982
Утре стартува „TRT World Forum“

Средбата која се спомнува  како Давос на медиумите ќе биде домаќин на низа светски лидери.

Почесен гостин на дводневниот форум ќе биде претседателот Реџеп Тајип Ердоган.

Меѓународните теми на дневниот ред ќе се разгледаат на 6 посебни седници.

Главна тема на форумот е „Да се биде инспирација за промени во ера на неизвесност“.

На манифестацијата што се одржува под наслов „TRT World Forum“ ќе учествуваат над 400 лица кои ќе имаат свои презентации.

На форумот се очекува да присуствува и премиерот Бинали Јилдирим.Слични вести