Изложба на фотографии во Женева под наслов „Мистериозната Анадолија: 81 град 81 фотографија“

Фотографот Ресул Челик рече дека за изложбата на фотографиите работел 11 години

802893
Изложба на фотографии во Женева под наслов „Мистериозната Анадолија: 81 град 81 фотографија“

Фотографот Ресул Челик отвори изложба на фотографии во Женева под наслов „Мистериозната Анадолија: 81 град 81 фотографија“.

На изложбата се изложени 81 фотографија на Челик од 81 различен град на Анадолија.

Убавините, богатствата, карактеристиките, тајните убавини, природните и културни богатства на 81 град беа промовирани преку 81 фотографија на Челик.

Челик рече дека за изложбата на фотографиите работел 11 години.

Фотографиите претходно беа изложени во различни места во Турција, рече Челик и подвлече дека изложбата на фотографиите првпат се отвора во странство во швајцарските градови Цирих и Женева.

Изложбата во Женева ќе може да се посети до 17 септември.Слични вести