Турција повторно атрактивна и привлечна земја за британските туристи

Турција е многу подобра земја од аспект на цената на услужните дејности

779396
Турција повторно атрактивна и привлечна земја за британските туристи

Британскиот весник „Гардијан“ објави статија во која истакна дека Турција потворно стана атрактивна и привлечна земја за британските туристи.

Весникот го објави соопштението на најголемата патничка агенција во светот Томас Кук со седиште во Британија,

Во написот под наслов „Турција и Грцијја ги зголемија летните пакет аранжмани на Томас Кук“ на Ник Фишер објавен во весникот се истакнува дека според соопштението на патничката агенција Томас Кук, годинава беше забележан раст од 11 насто во резеравциите за Турција во споредба со лани.

Порастот на резервациите во Грција изнесува 22 насто.

Претсдетаелот на УО на агенцијата Питер Фанкхаусер рече дека Турција е многу подобра земја од аспект на цената на услужните дејности.Слични вести