Пронајдена статуата на Буда која беше украдена од еден храм во Индија

Дирекцијата за борба против криминал на Делхи соопшти дека уапсиле две лица кои се обвинуваат за продажба на статуата

746122
Пронајдена статуата на Буда која беше украдена од еден храм во Индија

Пронајдена статуата на Буда стара 900 која пред одреден период беше украдена од еден храм во Индија.

Индиската новинска агенција АНИ соопшти дека статуата на Буда која датира од 12 век и беше украдена од еден храм во провинцијата Аруначал Прадеш, беше пронајдена во подрачјето Мајну Ка Тила во Делфи.

Дирекцијата за борба против криминал на Делхи соопшти дека уапсиле две лица кои се обвинуваат за продажба на статуата.Слични вести