Само неколку часа останаа до Рамазан

Верниците кои утре ќе го започнат постот кој ќе трае цел месец вечерва ќе се пробудат за првиот сахур

740081
Само неколку часа останаа до Рамазан

Само неколку часа останаа до Рамазан.

При крај се скоро сите подготовки за султанот на сите месеци месецот на постот Рамазан.

Верниците кои утре ќе го започнат постот кој ќе трае цел месец вечерва ќе се пробудат за првиот сахур.

По повод Рамазан истанбулската општина Бајрампаша организира акција наменета за балканските држави наречена Конвој на бериќетот.

Конвојот камиони кој  тргна на пат  од Бајрампаша во текот на целиот Рамазан ќе постави  ифтарски софри во сите балкански држави.

Конвојот денес беше испратен со молитви од Истанбул а се очекува да ги посети Бугарија, Србија, Босна и Херцеговина, Албанија, Косово, Македонија и Грција.

 Слични вести