Порака со честитки од претседателот Ердоган до генералниот директор Ѓока

ТРТ со чувствителноста кон националните и духовни вредности продолжува да важи за пример за останатите радиодифузни куќи во светот

723676
Порака со честитки од претседателот Ердоган до генералниот директор Ѓока

Претседателот на републиката Реџеп Тајип Ердоган во пораката со честитки на генералниот директор на Турската радио и телевизија (ТРТ) Шенол Ѓока му ја честита 53-та годишнина од формирањето на ТВ-куќа.

Ердоган во пораката рече:

Турската радио и телевизија (ТРТ) со чувствителноста кон националните и духовни вредности продолжува да важи за пример за останатите радиодифузни куќи во светот.

ТРТ со исполнувањето на очекувањата на граѓаните се повеќе се следи рече претседателот Ердоган и подвлече дека како резултат на долгогодишното искуство од над половина век, силната технолошка инфраструктура, новите канали и емисиите на повеќе јазици секој изминат ден се повеќе ја зголемува стапката на гледаност, поради што денес важи за еден д светските ТВ-канали.

ТРТ и натаму продолжува да важи за значајна школа во сферата на радиодифузијата, рече Ердоган.

Од друга страна пак, делегација на ТРТ предводена од генералниот директор Шенол Ѓока по повод 53-та годишнина од формирањето го посетија мавзолејот на Ататурк и положија венец.

При потпишувањето на спомен книгата на Мавзолејот, генералниот директор Ѓока рече дека ТРТ решително ќе продолжи со своето принципиелно ниво на емитување емисии.Слични вести