Мелодиите на светската музика ќе одекнуваат во Анкара

Фестивалот што ќе се одржи во Салата на Министерството за образование

672414
Мелодиите на светската музика ќе одекнуваат во Анкара
ankara3.jpg
ankara1.jpg

Од 5 до 10 март во Анкара ќе се одржи Фестивал на светската музика на кој ќе учествуваат светско познати музичари.

На фестивалот што ќе се одржи во Салата на Министерството за образование, португалската интерпретаторка Тереза Салгурео ќе доржи концерт на 5 март недела, јужноиталијанскиот интерпретатор Амброџио Спарагнеа на 6 март понеделник, алжирскиот интепретатор Соуад Мас на 7 март вторник, тунискиот суфи џез музичар Џафер Јусуф на 8 март недела, шпанскиот виртуоз на виолина Ара Маликиан ќе одржи концерт на 9 март, додека израелскиот вокалист Равид Кахалани кој ја оствари идејата за соединување на мистериозната музика groove, funk, mambo и deep soul и јеменскиот блуз на 10 март.Слични вести