Градот Хатај кандидат за ЕКСПО 2021

По презентацијата на градоначалникот на Хатај Лутфу Саваш едногласно беше прифатена кандидатурата на Хатај за домаќин на ЕКСПО 2021

658129
Градот Хатај кандидат за ЕКСПО 2021

Градот Хатај во непосредна близина на границата со Сирија ја достави својата кандидатура за ЕКСПО 2021.

Градоначалникот на Хатај Лутфу Саваш реализира презентација за ЕКСПО 2012 пред Генералното собрание на Меѓународната унија на производители на градинарски култури што се одржа во Германија.

По презентацијата едногласно беше прифатена кандидатурата на градот Хатај за домаќин на ЕКСПО 2021.

И покрај сите негативности кои што се доживуваат во регионот и во соседните земји во негова близина градот Хатај се кандидира за домаќин на ЕКСПО 2021 со темата „Градина на цивилизациите“.

Одлуката во кој град ќе се одржи ЕКСПО 2021 ќе биде соопштена во март.Слични вести