Видео спот на 30 јазици под наслов „Свет без тероризам“

Тероризмот не ќе може да ги спречи нашите идеали и насилството и тероризмот кои претставуваат закана за човештвото не претставуваат решение

642640
Видео спот на 30 јазици под наслов „Свет без тероризам“

Турските и странски студенти на универзитетот Османгази во Ескишехир снимија видео спот на 30 јазици под наслов „Свет без тероризам“ и посакаа свет без тероризам.

Според соопштението кое беше објавено од страна на универзитетот, режисерот на видео спотот кој беше подготвен под покровителство на Клубот за дипломатија и  модел на ОН (ДиплоМУН) беше студентот на Факултетот за природни наука отсек Турски јазик и книжевност Џемал Чилдир, додека монтажата беше на Ахмет Ајдин.

Пораката на младите на видео спотот против тероризмот во врска со најзначајниот проблем се објавува на 30 различни јазици и знаковниот јазик како и титлуван превод на Истанбул.

Младите подвлекоа дека тероризмот не ќе може да ги спречи нивните идеали и дека насилството и тероризмот кои претставуваат закана за човештвото не претставуваат решение.

Ние сме иднината и нема да бидеме следни жртви на тероризмот.Слични вести