Награда за заслуги на Јалчин Топчу за придонесот за истакнувањето на турската култура

Невладиното здружение „Борчали“ на Турците во Грузија на главниот советник на претседателот на републиката Јалчин Топчу му додели награда за заслуги за придонесот за истакнувањето на турската култура

637664
Награда за заслуги  на Јалчин Топчу за придонесот за истакнувањето на турската култура

Азербејџан му додели награда за заслуги на главниот советник на претседателот на републиката Јалчин Топчу за придонесот за истакнувањето на турската култура

Невладиното здружение „Борчали“ на Турците во Грузија на главниот советник на претседателот на републиката Јалчин Топчу му додели награда за заслуги за придонесот за истакнувањето на турската култура.

На свеченоста што се одржа во Баку беа доделени награди на претставниците на турскиот свет од различни области на светот како и грузиските научници, уметници и политичари за нивниот придонес.

Јалчин Топчу во говорот што го одржа на свеченоста потенцираше на значењето на борбата против тероризмот и единството.

Тероризмот се глобализира. Им се обраќам на лидерите на земјите кои управуваат со светот. Машата што денес ја држите утре ќе ве изгоре и вас. Затоа сите заедно треба да го уништиме. Ќе бидеме единствени за светскиот мир и ќе донесеме за правда и доверба за човештвото.Слични вести