Жалост по смртта на индиската политичарка

Политичарката Жајарам која почина на 68 годишна возраст во татковината Тамил Наду беше позната како Амма односно мајка

624589
Жалост по смртта на индиската политичарка

По смртта на една од најпопуларните политичарки на Индија Жајалалита Жајарам, блиските ги облеа голема тага и жалост.

Политичарката Жајарам која почина на 68 годишна возраст во татковината Тамил Наду беше позната како Амма односно мајка и беше поранешна филмска актерка.

Иако се обвинуваше за корупција и два пати лежеше затвор, политичарката Жајарам не ја изгуби популарноста.Слични вести