ТВ серијата „Воскреснување: Ертугрул“ на второ место во светот на Твитер

Серијата „Воскреснување: Ертугрул“ кон која гледачите покажуваат голема заинтересираност и која е рекордер на рејтинзии и оваа недела во текот на своето емитување со етикетата #DirilişErtuğrul го освои првото место во Турција и второто место во светот

613514
ТВ серијата „Воскреснување: Ертугрул“ на второ место во светот на Твитер

Телевизиската серија „Воскреснување: Ертугрул“ која се емитува преку екраните на Турска радио-телевизија ТРТ и во која се раскажува за Ертугрул Гази и формирањето на Османлиската држава, на социјалната мрежа Твитер стана втора тема во светот за која што се говореше најмногу.

Епизодата на серијата која што беше емитувана која инаку е гледана од страна на голем број гледачи  и оваа недела (во среда вечер) собори нов рекорд по бројот на гледачи.

На тој начин серијата „Воскреснување: Ертугрул“ со највисок процент на рејтинг во текот на три сезони колку што се емитува го освои првото место.

Серијата кон која гледачите покажаа голема заинтересираност и во оваа нејзина епизода во текот на своето емитување со етикетата #DirilişErtuğrul го освои првото место во Турција и второто место во светот.

Серијата „Воскреснување: Ертугрул“ која ја освои и наградата „Најдобра серија на годината“ се емитува во среда вечер во 20:00 часот според турско време (18:00 часот според македонско, т.ј. средноевропско време) преку екраните на ТРТ 1.Слични вести