ТРТ со нов проект во новата година

Новиот радио канал ќе има информативен карактер

602392
ТРТ со нов проект во новата година

Турската радио и телевизија (ТРТ) во новата година ќе влезе со нов проект.

Наскоро Радио информативниот канал на ТРТ ќе се состане со слушателите.

Директорката на радиото на ТРТ Амбер Туркмен во интервјуто за печатот ги изнесе новите проекти на радио каналите на ТРТ.

Туркмен во изјавата рече дека новиот радио канал ќе има информативен карактер и во првите денови на новата година ќе се состане со слушателите.

Туркмен меѓудругото рече дека радио каналите на ТРТ ќе можат да се слушаат и преку апликациите кои ќе се преземат од мобилните телефони.Слични вести