Денеска во Катар се отвора првото турско училиште

Турското училиште кое ќе делува во склопот на турскоот министерство за образование и под надзор на амбасадата на Турција во Доха е со капацитет за 350 ученици и располага со модерна опрема

590499
Денеска во Катар се отвора првото турско училиште

Денеска во Катар свечено ќе биде отворено првото турско училиште .

Турското училиште кое ќе делува во склопот на турскоот министерство за образование и под надзор на амбасадата на Турција во Доха е со капацитет за 350 ученици и располага со модерна опрема.

Училиштето располага со површина од 11 илјади квадратни метри и е изградено за две години.

Турција минатата година во декември во главниот град на Катар Доха го отвори и Институтот Јунус Емре.

Според последни статистички податоци во Катар живеат 7 илјади Турци.Слични вести