Филмот „Хазрети Мухамед: Аллаховиот пратеник“ ќе почне да се прикажува на 28 октомври

Пред да почне прикажувањето на филмот чиј сценарист и режисер е Иранецот Меџид Меџиди е објавен и фрагментот озвучен на турски јазик

582321
Филмот „Хазрети Мухамед: Аллаховиот пратеник“ ќе почне да се прикажува на 28 октомври

Филмот „Хазрети Мухамед: Аллаховиот пратеник“ во кој се раскажува за детството и младоста на Хазрети Мухамед и за раѓањето на исламот ќе почне да се прикажува на 28 октомври.

Пред да почне прикажувањето на филмот чиј сценарист и режисер е Иранецот Меџид Меџиди е објавен и фрагментот озвучен на турски јазик.

Во филмот од поразличен поглед се обработуваат животот на Хазрети Мухамед од неговото раѓање до 12 годишна возраст и настаните кои што се одвиваат во тие години во Мека. 

Овој филм со погледот што го презентира кон животот и човештвото по оној успешен филм за Аллаховиот пратеник Хазрети Мухамед „The Mesage“  се очекува да држи светло на исламскиот свет.

Снимањето на филмот „Хазрети Мухамед: Аллаховиот пратеник“ заврши во 2015 година.

Филмот во кој настапуваат Сарех Бајат, Мохсен Танабандех, Рана Азадивар, Али Реза Шоја-нури и Мина Садати во Турција ќе се прикажува со озвучување на турски јазик.Слични вести