Библиотека од 5 милиони наслови

На свечен начин започна изградбата на новата библиотека во претседателскиот дворец Бештепе во Анкара

579503
Библиотека од 5 милиони наслови

На свечен начин започна изградбата на новата библиотека во претседателскиот дворец Бештепе во Анкара.

Библиотеката  ќе располага со 5 милиони наслови и ќе биде најголемата во Турција.

Библиотеката ќе биде отворена за граѓаните. Се предвидува да биде изградена во османлиско-селџучки стил и да биде отворена кон крајот на 2017 година.

Во меѓувреме продолжуваат активностите за набавување на книги и други дела  за библиотеката како од земјава така и од светот.Слични вести