Се укина забраната за студирање на руските студенти во Турција

Во последниот период беа одобрени чартер летовите за туристите. Затоа веќе нема забрана ниту за образованието.

563398
Се укина забраната за студирање на руските студенти во Турција

Директорот на меѓународниот оддел при министерството за образиование на Русија Николај Тојвонен во интервјуто за Спутник рече:

Одреден период постоеја ограничувања за заминувањето на руските студенти во Турција. Во последниот период беа одобрени чартер летовите за туристите. Затоа веќе нема забрана ниту за образованието, рече Тојвонен.

Одлуката за ограничување на студирањето на руските студенти во Турција беше усвоена по соборувањето на рускиот авион на 24 ноември кој го прекрши воздушниот простор.Слични вести