Премиерно прикажување на филмот „Хазрети Мухамед, Аллаховиот пророк“

Режисер и сценарист на играниот филм е Меџид Меџиди од Иран, а во филмот се раскажува за еден период од животот на пророкот Мухамед.

539529
Премиерно прикажување на филмот „Хазрети Мухамед, Аллаховиот пророк“

Премиерно прикажување на филмот „Хазрети Мухамед, Аллаховиот пророк„

Режисер и сценарист на играниот филм е Меџид Меџиди од Иран, а во филмот се раскажува за еден период од животот на пророкот Мухамед.

Денеска во кино салите започна премиерното прикажување на играниот филм „Хазрети Мухамед, Аллаховиот пророк“ во кој што се раскажува за еден период од животот на пророкот Мухамед.

Режисер и сценарист на играниот филм е Меџид Меџиди од Иран.

Во филмот посветен на пророкот Мухамед е опфатен периодот од раѓањето па се 12 годишната возраст на Хазрети Мухамед.

Снимањето на филмот заври во 2015 година а главните улоги во овој историски и верски спектакл ги толкуваат Сарех Бајат, Мохсен Танабандех,Рана Азадивар,Али Реза Шоја-нури и Мина Садати.



Слични вести