Локалната управа на Истанбул за Рамазан постави ифтарски софри за 750 илјади лица

Локалната управа на Истанбул која во текот на месецот на постот Рамазан секој ден постави ифтарски софри на улиците во градот во текот на еден месец приреди ифтар за 750 илјади лица

524121
Локалната управа на Истанбул за Рамазан постави ифтарски софри за 750 илјади лица
basaksehir belediyesi iftar.jpg

Локалната управа на Истанбул во текот на муслиманскиот месец на постот Рамазан приреди ифтарски софри на кои во текот на еден месец учествуваа вкупно 750 илјади лица.

Примената на поставување ифтарски софри под отворено небо која започна од 2010 година продолжи и за време на Рамазан оваа година. 

Локалната управа на Истанбул која во текот на месецот на постот Рамазан секој ден постави ифтарски софри на улиците во градот во текот на еден месец приреди ифтар за 750 илјади лица.

Најголемата ифтарска софра беше поставена во Силиври на која учествуваа 13 илјади лица меѓу кои се наоѓаше и потпретседателот на владејачката АК Партија Мехди Екер.Слични вести