Јапонскиот музичар Китаро на 16 ноември ќе приреди концерт во Истанбул

Јапонскиот музичар, композитор и мулти-инструменталист Китаро на 16 ноември ќе се појави пред љубителите на музиката во Центарот за тешки перформансни уметности (ПСМ) во Истанбул

522930
Јапонскиот музичар Китаро на 16 ноември ќе приреди концерт во Истанбул

Јапонскиот музичар, композитор и мулти-инструменталист Китаро кој е композитор и на музиката на документарниот филм „Патот на свилата“ ќе приреди концерт во Истанбул.

Китаро кој е добитник на наградите Златен Глобус и Греми успеа да се здобие со место во мислите со музиката што ја компонира за документраниот филм „Патот на свилата“ кој беше емитуван во 1980-сетите години преку екраните на ТРТ.

На 16 ноември Китаро ќе се појави пред љубителите на музиката во Центарот за тешки перформансни уметности (ПСМ) во Истанбул.

Китаро е предводник на движењето или стилот на музика New age (Нов век) и на светската музика со својата иновативна музика во придружба на специјалниот оркестар составена од етнички и електронски елементи ќе ги води гледачите кон длабоки и духовни патувања.Слични вести