Специјално лого од Гугл по повод 86-роденден на Адиле Нашит

Кога ќе притиснете на логото, се отвораат страниците посветени на актерката Адиле Нашит која почина пред 29 години

512558
Специјално лого од Гугл по повод 86-роденден на Адиле Нашит

По повод 86-от роденден на Адиле Нашит, една од најпознатите турски актерки, Гугл изготви специјално лого.

Логото на насловната страна на Гугл кое се нарекува и дудл, се наоѓа сликата на Адиле Нашит од филмот „Хафизе Ана“ (Мајката Хафизе) со една кутлача во рацете како вари јадење и алудира на улогата во серијата филмови „Хабабам синифи“.

Кога ќе притиснете на логото, се отвораат страниците посветени на актерката Адиле Нашит која почина пред 29 години.

Адиле Нашит беше родена на 17 јуни 1930 во Истанбул, а почина на 11 декември 1987, на 57 годишна возраст.Слични вести